6 個の投稿 / 0 new
最終投稿
#1 2019-09-15 06:09

help with model parts

i recently got a model from someone, yet all the parts that have physics, aka skirt, boobs, and 80% of the hair are invisible in mmd. i am at my wits end here trying to fix it. here is what i have tried.
1:the parts are visible in pmd editor
2: the parts (according to pmd editors transparency level being a solid 1) are supposed to be visible.
3: the parts are not just falling off the body.( i looked down to see if i could find any traces of them and even reversed gravity to see if they would come up)
4:i am not seeing anything different from the different rigid body shapes other than the ones that disappear are "physical + Bone alignment) while the others are "follow up" parts.
5:the bones that the physics are attached to disappear like they never existed even though the bones they are attached to have the same stats as them. the bones that are attached to the disappearing bones act like they are not attached to anything despite them clearly being attached in pmd editor.
6:i checked to see if the joints are attached correctly and as far as i can tell, they are perfectly fine.
7:i have tried to no avail to contact the creator to see if either A=they can send me a fixed version of the model or B= tell me what they think the problem is so i can at least attempt to do it myself.
if you have any guesses as to what i should do please PM me

2019-09-16 08:21

you know, its usually easier to just to post the model and point out what's wrong rather than writing an essay
try turning off physics before loading the model

2019-09-16 16:23

I had this happen once with MMD. I never figured out what cause it. Some how, all the physics bones just vanished while I was editing a motion. They never came back in that instance of editing the motion, so I had to close and reload the pmm, which killed all my work. Check you model and make sure there aren't any errors with the model.

2019-09-16 21:38

@Guthix the model is shimakaze from here https://www.deviantart.com/spartan-743/art/MMD-Betas-2-Pack-DL-500097902
and i don't know how to turn off the physics.

@Mythterious the error/glitch is happening before i load any motions and i have reset it to the base pose multiple times

2019-09-16 21:53

also to note, i created a copy of the model and turned all physics related parts into "follow up" parts. that caused the missing parts to reappear yet now the copy no longer has physics.

2019-09-18 07:48

that link is useless
physical operation - no calculation